Hva er en WOD?

Hva er en WOD?

En CrossFit time varer normalt  ca 60 minutter.
Lengden på oppvarming, teknikk og uttøyingsbiten vil bli tilpasset varigheten på selve økten (WOD’en) som vil variere fra dag til dag.

Selve WOD’en varer normalt et sted mellom 5-30 minutter. Noen ganger skal man først jobbe med ren styrke og avslutte med en kort og intensiv økt etterpå, mens andre ganger er det en kontinuerlig intensiv økt som varer nærmere halvtimen eller mer/mindre. De korte øktene vil ofte være som en full spurt, og det er overraskende for mange hvor sliten man kan bli på så kort tid.

I en CrossFit time er det en eller flere utdannede CrossFit instruktører som styrer timen og veileder deg underveis. Instruktøren følger med og ser at du utfører øvelsene teknisk riktig, og du får korreksjoner og tilbakemeldinger underveis. Instruktøren er også en god motivator for å få deg til å yte dit aller beste til enhver tid. Du kan se det som om man har en personlig trener med seg under hele treningsøkten.

CrossFit økten tilpasses og skaleres til alle nivåer, og vil passe,- og gi gode resultater til alle uansett alder, fysisk form eller kjønn.

En WOD er bygget opp på følgende måte:

  • Oppvarming
  • Gjennomgang av øvelser. Kontroll av teknikk og skaleringer hos den enkelte deltaker
  • Start av selve WOD’en
  • Rydding av utstyr og uttøying

Crossfit er bygget opp rundt de 9 fundamentale bevegelser:

(Ni videoer av øvelsene under)

Comments are closed.